Verlamde man klaagde via Tweets dat niemand hem bezocht, maar toen…

Ibrahim uit Saudi Arabië raakte verlamd door een auto ongeluk. Omdat hij geen bezoekers kreeg bij zijn ziekbed verstuurde via Twitter© een aantal Tweets.

[quote] Mijn naam is Ibrahim, ik verblijf in het King Khalid Hospitaal. Ik raakte verlamd bij een auto-ongeluk maar niemand heeft me bezocht. Mijn vader en broers hebben me al die tijd genegeerd. Ik heb nog een andere wens. Ik wens namelijk dat iemand ervoor kan zorgen dat ik voor een transplantatie kan worden behandeld in Duitsland.[/quote]

 

 

De broeder haalde ook enkele Islamitische overleveringen erbij, en maande de moslims om de zieken te bezoeken daar het een zeer belangrijke daad is in de Islam.

“Allah zal zeggen op de Dag des Oordeels: “O zoon van Adam, Ik was ziek en jij bezocht Me niet.” Hij (de zoon van Adam) zal zeggen: “O Heer, hoe had ik U moeten bezoeken terwijl U de Heer der Werelden bent?” Allah zal zeggen: “Wist jij niet dat Mijn dienaar die-en-die ziek was en jij bezocht hem niet? Wist jij niet dat als jij hem had bezocht dat jij Mij bij hem aangetroffen had.”

Deze hadith qudsi is van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) en is overgeleverd in Sahih Muslim.

Wat hierna gebeurde kon niemand aan zien komen…

 

In de rij staan voor Justin Bieber of Koning Alex? NU EVEN NIET!

Zijn hashtags werd maar liefst meer dan 200.000 keer geretweet! Honderden Saudiërs vanuit het hele land bezochten Ibrahim en gaven hem presentjes zoals eten en bloemen. Sommige moslims boden hem zelfs aan om het eten in zijn mond te stoppen aangezien Ibrahim zelf verlamd is aan zijn (onder)lichaam.

Er is tevens ruim €110.000,- ingezameld voor zijn behandeling in Duitsland.

Maa sha Allah! Zo zouden alle moslims moeten zijn. Laten we dus streven naar een volmaakte samenleving in sha Allah.

Moge Allah de Verhevene alle zieken genezen, de doden Genadig zijn en ons allen steunen in het goede.

Gerda Pander

 

Vergeet niet om onze Facebook pagina te volgen!