‘Klok jongen’ Ahmad en zijn familie verhuizen per direct naar Katar

De 14-jarige Ahmed Mohamed dacht een maand geleden indruk te kunnen maken op zijn leraren, maar zijn klok werd aangezien voor een bom en de jongen moest mee met de politie. “Hij is verkeerd behandeld omdat zijn naam Mohamed is en iedereen die nog steeds in verband brengt met 11 september”, liet de vader van de jongen destijds aan The Dallas Morning News weten.

Per direct naar Katar
Nog geen 24 uur na een bezoek aan Barack Obama, liet Ahmad Mohamed en zijn familie weten permanent naar Katar te verhuizen.

“We hebben alle gulle toezeggingen goed doorgenomen, en willen hierbij aankondigen dat wij een aanbod van de Katar Stichting (QF) hebben aanvaard. Ahmad zal de prestigieuze QF Young Innovators Program volgen. Dat is een programma waarbij jonge mensen worden aangemoedigd om hun creatieve denken om te zetten in innovatie”, aldus de familie vandaag.

Ahmed-Mohammed-klok

Uitvinder
Ahmed Mohamed maakt in zijn vrije tijd vaker zelfgeknutselde spullen, zijn grootste droom is uitvinder worden. Thuis op zijn kamer repareert hij oude spullen en maakt hij er weer nieuwe dingen van. Zijn laatste project was een zelfgemaakte klok, die hij maandag vol trots mee naar school nam om hem aan iedereen te laten zien.

Die dag zijn de reacties op de klok alleen niet zo enthousiast als hij had gehoopt. Zijn leraar reageert voorzichtig: “Hij ziet er mooi uit, maar het lijkt net een bom’. Hoewel de jongen iedereen verzekert dat het echt een klok is, slaat de school alarm. Niet veel later wordt Mohamed uit de klas gehaald en naar een aparte kamer gebracht. Daar wachten vier agenten op hem.

21 oktober 2015, © Sunnah4Holland