Geen zin in school?

 

Salem, heb je weleens momenten gehad of heb je ze nog steeds dat je geen zin meer in school hebt ? Elke ochtend sta je met tegenzin op, je ziet school

meer als een ontmoetingsplek voor je vrienden of vriendinnen, je ziet school niet meer als een plek om iets te leren.

Dan komen die toetsen, je weet dat de kans groot is dat je slechte cijfers gaat halen, dat stemmetje in je hoofd zegt: ” eigen schuld maar aan het eind van het jaar moet je maar even knallen..” .

Waarom zit je eigenlijk op school ? Vroeger zeiden je ouders dat je piloot, advocaat of een dokter moest worden, vroeger zeiden je ouders dat je het beter dan hen zou doen maar de toekomst lijkt somber.

Kan het nog ? Geloof jij nog dat je het kunt maken ? Geloof jij dat je later een groot huis kunt krijgen en een gevulde bankrekening ?

Ik zal je iets vertellen, het kan nog want Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wie het goede doet, man of vrouw, en hij gelooft: voorwaar aan hem geven Wij een goed leven. En Wij zullen hen zeker belonen met hun beloning, volgens het beste wat zij plachten te doen.”

(Surah 16 : Ayah 97)

Zolang jij het goede doet en je blijft in je Schepper geloven dan kun je een goed leven krijgen, er kunnen zorgen komen maar die verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar het is aan jou.

Je gaat niet voor de lol naar school, er zijn kinderen in Afrika, Palestina, Afghanistan en in andere werelddelen en landen die smeken om naar school te gaan, maar zij kunnen niet naar school gaan omdat hen ouders of geen geld hebben of dat ze niet worden toegelaten, deze kinderen hebben geen toekomst behalve als Allah subhanahu wa ta’ala anders besluit.

Geef ze één boek en ze zullen het bestuderen, geef ze een potlood en papier en ze zullen uren schrijven, en jij hebt alles, jij hebt van Allah subhanahu wa ta’ala toegang gekregen tot het onderwijs met een reden , maar je maakt er met tegenzin gebruik van.

Je hebt deze gunst niet van Hem gekregen om een uitkering te ontvangen, je hebt deze gunst niet van Hem gekregen om alleen in de keuken te blijven, je hebt wel deze gunst gekregen om iets van je leven te maken.

Hij heeft een Plan, een Plan voor jou, misschien start je insja’Allah later je eigen bedrijf zodat je andere mensen kunt helpen, misschien krijg je insja’Allah een baan waardoor je levens kunt redden, school is puur een schip die je voert naar je bestemming, zou jij overboord springen ? Zou jij midden in zee overboord springen? Waarom wil je dan stoppen met school ?

Okay misschien kun jij je op school moeilijk concentreren, zoek dan een oplossing, zoek hulp voor je problemen, we leven in het Westen, er is genoeg hulp, als jij moeite hebt met je huiswerk, tentamen of examen geef dit dan op tijd aan, geef dit aan zodat je school hier rekening mee kan houden.

Elke keer als je begint met je huiswerk zeg Bismillah (in Naam van Allah), elke keer als je met je tentamen begint zeg Bismillah, elke keer als je begint met je examen zeg Bismillah.

Als jij slechte cijfers haalt dan moet je niet Allah subhanahu wa ta’ala de schuld geven of denken waarom heeft Hij me niet geholpen,luister…

Het gaat niet om je huiswerk, het gaat niet om je tentamen, het gaat niet om je examen, het gaat om wat in je zit , als jij positief blijft, innerlijke rust kent door te vertrouwen op Allah subhanahu wa ta’ala en door zelfvertrouwen te hebben dan kun je alles aan.

Nu sta je onderaan de berg maar je kunt naar de top, vergeet je slechte cijfers, vergeet dat je gezakt bent, vergeet de problemen, jij bent de kapitein op het schip, jouw bestemming is insja’Allah die ene baan die op je wacht, als je nog niet weet wat je wilt worden dan is dat niet erg, ik ontdekte ook pas na 25 jaar dat ik coach wilde worden.

Maak een schema wanneer je gaat leren, bijv. van 18:00 tot 19:00 maak ik mijn huiswerk, van 21:00 tot 21:30 ga ik één hoofdstuk leren.
Zet je tv uit, zet je pc uit, zet je telefoon weg, het zijn kleine offers die jou een grote beloning kunnen brengen, jij kunt insja’Allah een groot huis krijgen, jij kunt insja’Allah naar een tropische eiland, jij kunt insja’Allah een gevulde bankrekening krijgen.

Wanhoop niet, de Profeet Mohammed vrede zij met hem kon niet schrijven, hij kon niet lezen, hij had niet alles wat hij wilde maar hij kreeg WEL alles wat hij nodig had, het gaat niet om wat je wel of wat je niet kunt, het gaat erom wat er in je zit, als in jou die intentie zit, die hoop, die ene droom, dan is dat mogelijk, vertrouw op Allah subhanahu wa ta’ala en doe je best ! En wees Hem dankbaar dat je toegang hebt tot het onderwijs.

 

 

Bezoek de website: www.islamcoaching.com voor meer teksten.