De zwarte vlag van “Al-Qaeda (in Irak?)”.

Onder de moslims én niet-moslims heerst veel onwetendheid als het gaat om de ‘bekende’ zwarte vlag van Al-Qaeda. 

De één meldt dat het een terroristische Al-Qaeda vlag is, terwijl de ander meent dat het een algemene vlag is, bedoeld voor alle moslims. We zullen in dit nieuwsbericht wat historische feiten aanhalen die ons uitleg geven over de functie van deze vlag.

3540_510217062370720_651545542_n
Een aantal ‘Islamitische’ vlaggen.

Islam: De Islam is een monotheïstische religie.  Anders dan bij het huidige christendom, geloven moslims niet in twee of drie ‘Goden’ (entiteiten). Moslims aanbidden de Énige Heer, Allah de Verhevene. Het geloof in de Eenheid van Allah is de eerste pilaar van de Islam. Dit onderscheidt ons immers van de poly- en atheïsten.

[two_third]De Zegel van de Profeet: De Profeet Mohammed (vrede zij met hem) had naar verluid een zilveren ring. De ring (zegel van de Profeet) bevatte volgens betrouwbare overleveringen de woorden ‘Mohammed profeet van Allah’. [/two_third][one_third_last]

Een namaak ring. (stempel)
Een namaak ring. (stempel)

[/one_third_last]

Vredestijd & Oorlogstijd: Tijdens oorlogen of in on-islamitisch territorium werden vaak zwarte vlaggen gebruikt (Dar al-Harb). Vredestijd daarentegen, betekende dat de moslims over het algemeen een witte vlag ophesen (Dar as-Salaam).

Strijdveld: Tijdens veldslagen moesten de moslims zich vroeger onderscheiden van de vijand. Hiervoor werd vaak een zwarte vlag gebruikt.

9/11: Na de aanslagen van 11 september keerden de VS en de geallieerden zich tegen een aantal islamitische groeperingen. Om de eenheid onderling en hun ‘kant’ aan te duiden, droegen sommige groepen moslims een zwarte vlag. Soms bevonden zich op de vlag Arabische teksten.

De Saudi-Arabische vlag: De enige nationale vlag in de wereld dat nooit half-stok wordt gehangen, is die van het ‘Koninkrijk’ der Saudi-Arabië. Op de groene vlag staat namelijk de ‘Shahada’, de islamitische getuigenis. De Shahada bevat de volgende tekst:

  • ‘La Ilaha Illa Allah, Muhammad Rasul Allah’
  • ‘Er is geen godheid dan Allah, Mohammed is de Profeet van Allah’

De eer van de moslims wordt nooit en te nimmer door onszelf geschonden; zelfs niet bij het overlijden van bijvoorbeeld een staatshoofd.

De Saudische vlag.

Conclusie: De zwarte vlag (met of zonder tekst erop) is geen “terroristische” vlag, ondanks dat enkele (terroristische) organisaties de vlag dragen. Het is een vlag dat gebruikt werd door onze Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Het wordt dus ook door moslims overal ter wereld opgehesen. Vaak staat er de islamitische getuigenis op. De mainstream media schetsen hieromtrent een verkeerd beeld.

Allah weet het best.

Tags: jihad vlag islam islamitische terrorist terroristen vlag flag nusra jn isis aqap aqim isil wat betekent calimero dar salam salaam harb ul moslim moslims irak syrie kalimah shahadah shahada