De dood van Osama Bin Laden: De VS heeft gefaald.

Operation Geronimo Bin Laden

De dood van Osama Bin Laden, de voormalige leider van ‘Al Qaeda’, is een hot item. Er zijn mensen die geloven dat hij nog leeft; anderen menen dat hij al in 2002 was overleden. Tevens zijn er vrij veel mensen die de Amerikaanse  versie van zijn dood achter een complottheorie scharen. We zullen in dit bericht alles van top tot teen onderzoeken en de feiten op tafel leggen.

Wat meent de VS?

De Verenigde Staten menen dat Osama Bin Laden in Abottabad, Pakistan, is gedood door een lid van Navy’s Seal Team Six. De VS leidde geen verliezen en gaven Bin Laden een zeemansgraf.
Op 2 mei 2011 tussen 1 en 2 uur lokale tijd (20:00 en 21:00 UTC) werd Osama bin Laden doodgeschoten tijdens een operatie met Navy SEALs in het zwaarbeveiligde huis waar hij op dat moment verbleef. De actie was geautoriseerd door de Amerikaanse president Barack Obama en vond plaats in de Pakistaanse stad Abbottabad. Ze was opgezet in samenwerking met de CIA. Het team vertrok vanuit Afghanistan. Pakistaanse autoriteiten waren niet op de hoogte gesteld van de actie. De actie zelf werd uitgevoerd met twee helikopters, waarvan één bij de landing neerstortte (zonder dat iemand ernstig gewond raakte / technisch mankement) waardoor deze moest worden achtergelaten. Hij werd tot ontploffing gebracht om militaire geheimen zo min mogelijk in handen van Pakistan te laten komen. Een van de extra helikopters die achter de hand werden gehouden werd gebruikt als vervanging voor de terugtocht.

Bin Laden werd ongewapend aangetroffen, maar zou zich wel verzet hebben tegen de binnengevallen militairen en werd door het hoofd geschoten. Met grote spoed werden documenten en elektronische informatiedragers verzameld, en vertrok men hiermee en met het lichaam van Bin Laden terug naar Afghanistan, waardoor een eventuele fysieke confrontatie met de Pakistaanse autoriteiten, die F16s hadden gestuurd, werd voorkomen. Deze werden na afloop ingelicht.
Het lichaam van Bin Laden werd vervolgens per helikopter overgebracht naar het vliegdekschip USS Carl Vinson in de Arabische Zee. Vanaf dat schip kreeg hij nog diezelfde dag, gewikkeld in een verzwaarde zak, een zeemansgraf, wat volgens de Amerikaanse autoriteiten gebeurde met inachtneming van de regels voor een islamitische begrafenis. Volgens de Amerikaanse regering had men tot een begrafenis op zee besloten om te voorkomen dat zijn graf een bedevaartsplaats zou worden.
Naast Bin Laden kwamen nog vier andere aanwezigen in de compound om het leven bij de aanval. Aan Amerikaanse zijde zou niemand gewond zijn geraakt.

 

Een scenario, dat men zo in een film kan gebruiken! (wat overigens is gebeurd, zie ‘Zero Dark Thirty’)

 

Wat er die nacht echt is gebeurd.

Ten eerste willen we alle complottheorieën aan de kant schuiven; het is overduidelijk (en bevestigd door Al-Qaida zelf) dat zij achter de aanslagen van 9/11 zaten, en dat Osama Bin Laden aan het hoofd van Al-Qaeda stond. Verder zijn de aanslagen van 9/11 geen inside-job geweest van de Amerikaanse  overheid, zoals velen denken. 

De Special Forces van Seal Team Six kwamen aan met twee gemodificeerde MH-60 Blackhawk-helikopters.  Alleen deze twee helikopters namen actief deel aan de aanval. Beide helikopters landden rondom het complex waarin Bin Laden zich bevond. Uit de helikopters kwamen Amerikaanse alsook Pakistaanse elitetroepen en tolken. Vrijwel gelijk hierna ontstond er een vuurgevecht tussen de twee kampen. In het begin van de vuurgevecht stierven twee bodyguards van Osama Bin Laden. Snel hierna ving ook Osama Bin Laden zelf een kogel. De kogel penetreerde hierbij zijn hoofd. Hij stierf onmiddellijk.

Nadat de elitetroepen Osama Bin Laden hadden gedood, namen ze hem mee uit zijn kamer. Bij de binnenkomst van de Amerikanen werden niet veel mensen (mannen) gespaard; het vuurgevecht ging buiten onverminderd door.

De Amerikanen laadden het stoffelijk overschot van Osama Bin Laden, tezamen met onder andere persoonlijke gegevens in één van de Blackhawk-helikopters. Beide helikopters wilden het complex verlaten, toen alle aanhangers van Bin Laden hun pijlen hadden gericht op de helikopter waar het lichaam van Osama Bin Laden zich in bevond. De Stealth-helikopter werd hierbij vermoedelijk geraakt door een granaat en ontplofte als gevolg hiervan in de lucht. Alle inzittenden waren op slag dood; van alle Seal Team-Six leden die aan boord zaten bleef niets over, net zo min bleef er iets over van het lichaam van Bin Laden zelf.

Later werd duidelijk dat de (Pakistaanse) Taliban de Blackhawk, die aan ‘Seal Team Six’ toebehoorde, had neergeschoten. 22 Amerikaanse elite-soldaten vonden daarbij de dood.

De andere helikopter verliet het complex ongeschonden.

Seymour Hersh, een winnaar van een Pullitzer Price en tevens een bekende journalist zegt nu (oktober 2013) over de aanval van de Amerikanen in Islamabad in 2011: “Niets is waar aan het verhaal, het is een grote leugen, niet een woord ervan is waar.” Hij noemde het rapport zelfs een ‘bullshit-rapport.’

De journalist vindt zijn bevestiging in de woorden van Obama zelf. Op 5 mei 2011 zei Obama in een interview met CBS News nog dat hij foto’s van Bin Laden niet zal publiceren om zijn dood te bewijzen omdat de kritiek toch blijft. “We moeten wel in gedachten houden dat we er absoluut zeker van zijn dat hij het is. We hebben DNA-onderzoek en testen gedaan en er is geen twijfel dat we Osama bin Laden hebben gedood”, zei Obama toen. Volgens Hersh wilde Obama de foto’s niet laten zien omdat hij ze niet had.

Conclusie.

De Verenigde Staten hebben een zeer groot verlies geleden bij de aanval. Osama Bin Laden werd weliswaar gedood, maar daar hing een hoog prijskaartje aan vast. Ongeveer 25 Amerikaanse elitetroepen vonden de dood. De VS wilden het lichaam van Osama Bin Laden als een triomf tentoonstellen aan de rest van de wereld, maar het Lot zat hen tegen; de helikopter met het stoffelijk overschot van Bin Laden en de elitetroepen werd uit de lucht geschoten.

 

De VS & het zwart maken van Osama Bin Laden.

Het aantal leugens die de media omtrent deze aanval hebben verspreid is ongekend. De VS hebben deze (voor de Amerikanen) schandalige gebeurtenis willen verdoezelen; in de maanden en jaren na de aanval zouden de leden van Seal Team Six stuk voor stuk sterven, als we de Amerikaanse media moeten geloven. Dan hebben we het eens niet over het in de zee dumpen van het lichaam van de meest gezochte man ter wereld.

Om het verhaal van de VS meer kracht bij te zetten, zijn er zogenaamd pornografische video’s gevonden in het complex van Osama Bin Laden. Verder zijn er aantijgingen jegens Bin Laden gedaan waarin wordt geclaimd dat hij zijn eigen baard zwart verft.  Tot slot werd er een gerucht verspreid dat meldde dat Bin Laden een vrouw als levend schild zou hebben gebruikt.

Amal Al-Sada, weduwe van Osama Bin Laden:[quote type=”center”] De Amerikanen wilden het lichaam van (..), Bin Laden, aan de wereld zien om hun triomf tentoon te stellen, maar Allah heeft hun plannen vernietigd. Ze hadden niets om mee te nemen, dus verzonnen ze het verhaal over de zeemansgraf. [/quote]

 

 

Bronnen: