Blinde Tunesische vrouw krijgt haar zicht terug op Arafat.

Na 18 maanden te hebben geleefd in complete blindheid, kreeg een Tunesische pelgrim haar zicht terug nadat ze de Hadj (bedevaart naar Mekka) had verricht.

[two_third]De 70-jarige Nafeesa Al-Qurmazi, moeder van twee jongens en drie meisjes, is op dit moment dolblij. Ze verliet Tunesië dit jaar voor de Hadj; ze was anderhalf jaar daarvoor blind geraakt door een beroerte. De doktoren gaven haar geen schijn van kans; ze zou nooit meer kunnen zien. [/two_third][one_third_last]ki04_big[/one_third_last]

De vrouw zelf wist wel beter: ‘Ik heb de hoop in Allah nooit opgegeven, ik heb altijd gesmeekt voor het wederkeren van mijn zicht. Ik wilde namelijk Mekka en Madina met mijn eigen ogen zien!’

Onder andere op de berg Arafat verrichte ze smeekbedes. Sindsdien kwam haar zicht beetje bij beetje terug. Toen andere pelgrims in de tenten zagen dat ik aan het huilen was, begonnen ze “Allah is de Grootste” te roepen. Ze wisten hoe laat het was.

De vrouw is erg blij met haar zicht; ze kan nu weer onafhankelijk van anderen doorleven.

[quote type=”center”] Allah heeft me op de beste plaats ter wereld begunstigd! [/quote]

Okaz/Saudi Gazette – Vertaling: Abu Huraira, Sunnah4holland©